Ο μοναδικός αβοριγίνος στη μάχη της Κρήτης

Η συγκλονιστική ιστορία ενός αυστραλού ιθαγενή του Reg Saunders έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας μέσα από την αφήγηση της κόρης του... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο μοναδικός αβοριγίνος στη μάχη της Κρήτης

Η συγκλονιστική ιστορία ενός  αυστραλού ιθαγενή του Reg Saunders έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας μέσα από την αφήγηση της κόρης του.

Η ιστορία εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  με πρωταγωνιστή τον Saunders, o οποίος ήταν ο μοναδικός ιθαγενής που πολέμησε στη μάχη της Κρήτης το 1941, υπηρετώντας στο Αυστραλιανό Εκστρατευτικό Σώμα. Ο αβοριγίνος Saunders και μαζί του οι συμπολεμιστές του, πολέμησαν τους Γερμανούς με πάθος, αυτοθυσία και γενναιότητα ψυχής, σαν να υπερασπίζονταν τη δική τους πατρίδα.

Η κατοχή που ακολούθησε τους βρήκε εγκλωβισμένους σε ένα χωριό της Κρήτης. Όπως αναφέρει η κόρη του, ο Saunders χρωστάει τη ζωή του στην οικογένεια Τζαγκαράκη που διαμένει στο χωριό Λαμπινή της Κρήτης.

Με κίνδυνο της ζωής της, η οικογένεια Τζαγκαράκη έκρυψε τον ιθαγενή στρατιώτη και τους συντρόφους του σε ένα απόμερο ξωκλήσι της περιοχής τροφοδοτώντας τους με φαγητό και ό,τι άλλο χρειάζονταν.

 

Πηγή: Τα Νέα της Μελβούρνης

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.