Ο Μίχας καταγγέλλει τον Τσαυτάρη

Ο Μίχας καταγγέλλει τον Τσαυτάρη

 

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, καταγγέλλει με επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, κάνοντας λόγο για «ωμή παρέμβαση του υπουργού στη λειτουργία του ΕΦΕΤ».

«Με εντολή του κ.Τσαυτάτη αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη, 11/12, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μίχας, τονίζοντας ότι «την κρίσιμη στιγμή του προγραμματισμού εντατικών ελέγχων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και η μη- επιβολή προστίμων έχουν ένα μόνο στόχο: Να μείνει ανεξέλεγκτη η αγορά και απροστάτευτοι οι καταναλωτές».

Ο κ. Μίχας κάνει λόγο για «αυθαίρετη κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία «καταργεί την θεσμική αυτοτέλεια του ΕΦΕΤ και υποδηλώνει την άμεση προσπάθεια καταστράγησης του επίσημου ελέγχου στις επιχειρήσεις τροφίμων».

«Γνωρίζει ο κος Υπουργός ότι το όργανο λήψης αποφάσεων του ΕΦΕΤ είναι το Διοικητικό του Συμβούλιο; Ότι όλη η λειτουργία του ΕΦΕΤ και των εργαζομένων βασίζεται στη λήψη αποφάσεων του διοικητικού Συμβουλίου; Ότι ολόκληρο το ελεγκτικό έργο του ΕΦΕΤ εξαρτάται από τις αποφάσεις του διοικητικού Συμβουλίου;», συμπληρώνει ο κ. Μίχας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ