“Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έγινε θυσία, έπεσε εν ώρα καθήκοντος” – Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου

Της Άννας ΚανδύληΓια «θυσία» του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που «έπεσε εν ώρα καθήκοντος», μίλησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σπύρος Παππάς, ζητώντας την ενοχή των 4 Αλβανών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου, τον Οκτώβριο του 2017.

” Προτείνω την ενοχή τους όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να νομίζει ότι μπορεί να να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται”.

Κατά τον εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση. Όπως είπε , αποδείχθηκε ότι η πλευρά του δικηγόρου στην υπόθεση της Energa Γ.Αντωνόπουλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος, με το θύμα να αρνείται, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο εντολέας του είναι αθώος για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.

Όμως, όπως είπε ο εισαγγελέας, και ο κατηγορούμενος Κλ.Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Φλώρο μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Αντωνοπούλου. “Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο “είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των Λεκοτσάι, Μπραχιμάι, και Ντούτσε για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

” Το θύμα , κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος …’Έγινε θυσία κατέληξε ο εισαγγελέας.Σύμφωνα με πληροφορίες, συναισθηματικά φορτισμένη ήταν κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η Ελίζα Βόζεμπεργκ, στενή φίλη της οικογένειας Ζαφειρόπουλου και εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. “Ήταν ένας αθώος, υπέροχος άνθρωπος. Ένας άρτιος συνάδελφος και οικογενειάρχης που δολοφονήθηκε άδικα από τους κατηγορούμενους” ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ, συγκινώντας το ακροατήριο.

“Πριν από δέκα χρόνια δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Δεν είναι δυνατόν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης να φοβούνται. Το δικαστήριο έχει την ευκαιρία σήμερα με την απόφασή του να δώσει ένα μήνυμα: ότι η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται. Είναι ο βασικότερος πυλώνας της δημοκρατίας, το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη”, σημείωσε η δικηγόρος και ευρωβουλευτής, την οποία διέκοψαν αρκετές φορές οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.