Ο «κρίσιμος» μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ που συγκλόνισε

Με την κατάθεση του φίλου  του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Δούλβαρη, που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Βουρκωμένος ο μάρτυρας ξανάφερε στη μνήμη του τις τραγικές στιγμές που έζησε στο Κερατσίνι όταν η παρέα του δέχθηκε την επίθεση: «Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας , τρέξαμε για να σωθούμε. Ο Παύλος είπε φεύγουμε! Τρέχουμε! Όταν έστριψα κατάλαβα ότι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου, έκανα το γύρο του τετραγώνου και επέστρεψα στο σημείο για να δω που είναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε και εκείνη μου λέει “μαχαίρωσαν τον Παύλο”. Όπως είπε ο ίδιος δεν είδε την επίθεση επισημαίνοντας «τρέχαμε για να σωθούμε».

Επίσης ξεκαθάρισε  πως δεν είχε προηγηθεί επεισόδιο μέσα στην καφετέρια όπου βρίσκονταν πριν την επίθεση, αλλά μεταξύ τους σχολίασαν  ότι «έχουν εξαπλωθεί παντού οι φασίστες, εκτιμήσαμε από τα ρούχα τους ότι ήταν της χρυσής αυγής». Στη συνέχεια περιέγραψε ότι είδε μια παρέα περίπου 15 ατόμων να τους βρίζει και να τους απειλεί:

«Φορούσαν  μαύρα ρούχα, κρατούσαν  ξύλα και κράνη και έβριζαν  εμάς και τις οικογένειας μας. Επικρατούσε χάος, έλεγαν ότι θα μας σκοτώσουν… Έδιναν την εικόνα  λόχου, τριάντα – σαράντα άτομα . Ήταν πάρα πολλοί παραταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν  τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς. Είπα  στον Παύλο να απομακρυνθούμε γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι θα μας έκαναν επίθεση».

Όπως είπε περίμεναν το ασθενοφόρο 40 λεπτά ενώ μετά πήγε στο νοσοκομείο όπου έμαθε από τον πατέρα του Παύλου, ότι δεν βρισκόταν πια στη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

“Χτενίζουν” το σημείο της έκρηξης οι Αρχές – Νέες ΦΩΤΟ

Μεγάλες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ