Ο Κεχαγιόγλου για την επίθεση με βιτριόλι: Θεωρώ ότι η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας δεν θα σταθεί στο ακροατήριο

Μιλώντας στον realfm 97.8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος της 35χρονης που κατηγορείται ότι έριξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εναντίον της εντολέως του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ εκείνος θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι δίωξη για βαριά σωματική βλάβη.

“Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι δίωξη σκοπιμότητας. Γιατί ορθός νομικός χαρακτηρισμός με βάση τα πραγματικά περιστατικά είναι βαριά σωματική βλάβη με βάση αυτά που ισχύουν στο δικαιϊκό μας σύστημα και με βάση τη νομολογία, δεν θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία θα σταθεί στο ακροατήριο. Αυτή είναι νομική άποψη, οι εισαγγελείς είχαν άλλη άποψη. Ήσκησαν αυτήν τη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ότι σκόπευε τον θάνατό της, αλλά θεωρώ ότι όποιος το έκανε, δεν σκόπευε τον θάνατο, αλλά τη βαρύτατη σωματική βλάβη που επήλθε” είπε και εξέφρασε τη συμπάθειά του προς το θύμα.

Όσο για το τι προβλέπει η νομολογία είπε: “Θεωρεί τα αδικήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν, παρόμοιες ποινικές υποθέσεις, ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που έχει πλαίσιο ποινής 5-10 χρόνια κάθειρξης. Αυτό ισχύει τώρα” και πρόσθεσε: “Υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις κακουργιοδικείων που τα χαρακτηρίζουν έτσι αυτά τα αδικήματα… Βαριές σωματικές βλάβες, έχουμε τέτοιες περιπτώσεις. οι επιθέσεις με οξύ έτσι χαρακτηρίζονται” υπογράμμισε σημειώνοντας πως “θεωρητικά ρωτώ, αν είχε σκοπό τον θάνατο του θύματος, δεν μπορούσε να έχει πιστόλι ή μαχαίρι;”

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.