Ο καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης, Κωστής Γεωργίου στον Realfm 97,8 για τη νέα του έκθεση

Για τη νέα του έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στον Ελληνικό Κόσμο, στην οδό Πειραιώς μίλησε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κάτια Μακρή, ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης, Κωστής Γεωργίου.

Πρόκειται για το «ENIGMA 2». Όπως είπε ο κ. Γεωργίου «η έκθεση ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη για να κλείσει τον δεύτερο κύκλο στην Αθήνα, στον Ελληνικό Κόσμο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι μια έκθεση που έχει αναδρομική λογική. Θα είναι μια έκθεση που θα έχει έργα και από την πρώτη έκθεση και τα καινούρια που έχουν προκύψει στο μεταξύ. Είναι μια πολύ μεγάλη έκθεση με περίπου 180 έργα ζωγραφικής και με περίπου 40 γλυπτικής».

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου, «το πιο σπουδαίο στην τέχνη είναι να επικοινωνεί με όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων και στη δημόσια γλυπτική αυτό είναι το ζητούμενο. Βέβαια ο καθένας προσεγγίζει τα έργα μέσα από τον δικό του κώδικα και υπάρχει και μια ευρύτερη θεώρηση για το έργο».

Σε ερώτηση για το εάν η Τέχνη έχει υποχωρήσει στις προτεραιότητές μας λόγω της πανδημίας και της κρίσης, ο κ. Γεωργίου απάντησε ότι «είναι λογικό. Ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες, είναι δύσκολη η στιγμή. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Άλλωστε η Τέχνη είναι όπως και η ζωή, με τα πάνω της και τα κάτω της».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ