Ο κακοποιός με την «κανονική» ταυτότητα – Ο εντοπισμός του έξω από το σπίτι ανώτατου δικαστικού – ΦΩΤΟ

Μια περίεργη και άκρως ανησυχητική υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας για το πώς άτομα που έχουν απασχολήσει τις αρχές για κακουργηματικές πράξεις καταφέρνουν να βγάζουν «καθαρές» ταυτότητες με ψεύτικα στοιχεία από αστυνομικά τμήματα της Αττικής. Η παρατηρητικότητα αστυνομικού που υπηρετεί στην ασφάλεια ανώτατου δικαστικού λειτουργού ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης που αποκαλύπτει το enikos.gr.

Οι περίεργες κινήσεις κάτω από το σπίτι της δικαστικού

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αστυνομικός ο οποίος συμμετέχει στα μέτρα ασφάλειας ανώτατης δικαστικού, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες, διαπίστωσε ότι στο σημείο κινούνται δύο άτομα που κρίνονται ύποπτα.

Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει έλεγχο κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν, ενώ ο δεύτερος εξαφανίστηκε από την περιοχή τρέχοντας. Ο άνδρας δήλωσε ομογενής από τη Γεωργία και έφτασε στο σημείο να δείξει στον αστυνομικό μια κανονική ταυτότητα η οποία είχε εκδοθεί σε Τμήμα της Δυτικής Αττικής.

Οι κινήσεις του όμως ενίσχυσαν τις υποψίες του αστυνομικού ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι διαβίβασε μέσω ασυρμάτου το περιστατικό, με Ειδικούς Φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ να φτάνουν στο σημείο και να οδηγούν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου τον «ομογενή» για εξακρίβωση.

Η δακτυλοσκόπηση φανέρωσε την πραγματική ταυτότητα

Στο Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου ο προσαχθείς συνέχισε να παρουσιάζει τον εαυτό του ως «ομογενή» από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Μάλιστα με την κανονική αστυνομική ταυτότητα που είχε στην κατοχή του προσπάθησε να πείσει τους αξιωματικούς της ασφάλειας για όσα έλεγε.

Σε έναν αρχικό έλεγχο που έκαναν, όλα φαίνονταν φυσιολογικά με την ταυτότητα να είναι περασμένη στο σύστημα της ΕΛΑΣ, ενώ όπως διαπίστωσαν ο κάτοχος της είχε καταφέρει να βγάλει ακόμη και ΑΦΜ. Όμως το πρόσωπο του ήταν γνωστό και πάρα το γεγονός ότι η ταυτότητα ήταν καθαρή ο έλεγχος συνεχίστηκε.

Από τον άνδρα ζητήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και από εκεί φανερώθηκε η κανονική του ταυτότητα. Διαπιστώθηκε πως δεν ήταν Γεωργιανός αλλά η καταγωγή του ήταν από την Αλβανία, ενώ στο παρελθόν είχε συλληφθεί για μεταφορά 30 κιλών κοκαΐνης και είχε οδηγηθεί στις φυλακές.

\Πριν από μερικά χρονιά είχε αποφυλακιστεί ενώ για να κυκλοφορεί χωρίς προβλήματα είχε καταφέρει, άγνωστο πώς, να βγάλει κανονική ταυτότητα.

Πως έβγαλε κανονική ταυτότητα με ψεύτικα στοιχεία σε Τμήμα Ασφάλειας;

Αυτό όμως που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα είναι πώς ο συγκεκριμένος άνδρας που έχει απασχολήσει τις αρχές για τόσο σοβαρές υποθέσεις κατάφερε να βγάλει μια κανονική ταυτότητα με ψεύτικα στοιχεία, η οποία μάλιστα είχε εκδοθεί μέσα από Τμήμα Ασφάλειας.

Όπως αποκαλύφθηκε τα στοιχεία που είχε δηλώσει ήταν φανταστικά και παραμένει άγνωστο πώς ο αστυνομικός που έχει υπογράψει για την ταυτότητά δεν το αντιλήφθηκε και πέρασε την ταυτότητα στο σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. Έμπειροι αστυνομικοί αναφέρουν στο enikos.gr πως ο λόγος που ο συγκεκριμένος άνδρας ήθελε να έχει στην κατοχή του μια «καθαρή» ταυτότητα ήταν για να καταφέρνει να περνά απαρατήρητος από τις αρχές.

Υπάρχουν και άλλες τέτοιες ταυτότητες;

Ήδη, μετά την αποκάλυψη της «καθαρής» ταυτότητας που είχε στα χέρια του κακοποιού, ο οποίος συνελήφθη για πλαστογραφία, υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί για το εάν και άλλοι ποινικοί διαθέτουν τέτοιες ταυτότητες τις οποίες απέκτησαν με το αζημίωτο, ώστε να περνούν ανενόχλητοι τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ