Ο καφές από τη Γουατεμάλα… είχε γεύση κοκαΐνης – Κατασχέθηκε ποσότητα “μαμούθ”

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη μέσα σε νόμιμο φορτίο με τσουβάλια καφέ, εντόπισαν και κατέσχεσαν οι Αρχές, έπειτα από συντονισμένες έρευνες σε εμπορευματοκιβώτια που είχαν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά από τη Γουατεμάλα. Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο φορτίο εντοπίστηκαν 298 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 351 κιλών και 725 γραμμαρίων.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ κλήθηκε και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών έγινε στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΑΤ. και με τη συνδρομή του Γραφείου DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το χρονικό διάστημα 12 έως 19 Ιουλίου 2021. Στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η κατάσχεση ποσοτήτων κοκαΐνης, που τυχόν αποκρύπτονταν μέσα σε φορτία νόμιμων εμπορευμάτων και θα “ταξίδευαν” με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., με τις ποσότητες κοκαΐνης που κατασχέθηκαν:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ