Ο Ιερώνυμος για την τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Την επισήμανση πως «ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε, επιτέλους» έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προς τους δημοσιογράφους μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Με αφορμή, μάλιστα, τη σημερινή ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, πρόσθεσε ότι «αυτή η ημέρα των γραμμάτων και των παιδιών είναι αφορμή να προβληματιστούμε πού πάμε».

Ωστόσο, κατόπιν ερωτήσεων των δημοσιογράφων, έκανε λόγο και για τη χθεσινή τουρκική πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων: «Είναι φυσικό όταν ένα κράτος βρίσκεται σε αδυναμία και ακαταστασία, και εννοώ το γειτονικό κράτος, την Τουρκία, να βρίσκει τρόπους για να δείχνει προς τα έξω τη δύναμή του και να κρατάει μέσα τη συνοχή. Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε πως χωρίς την ενότητα, χωρίς να καταλάβουν οι άλλοι ότι είμαστε ενωμένοι, δεν μπορεί να γίνει τίποτε», υπογράμμισε.

Ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών γέμισε σήμερα το πρωί με παιδιά όλων των ηλικιών, στη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την ευλογία του και την ευχή για καλή πρόοδο στους μαθητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιερώνυμος: Κίνδυνος για την Ελλάδα η παρακμή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ