Ο Έλληνας σεφ που μαγείρεψε στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ – Ποιο πιάτο του λάτρεψε ο Πούτιν

Ανήκε στην ομάδα των σεφ που επιμελήθηκαν το γαμήλιο μενού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, από τα χέρια του έφαγε κουνέλι στιφάδο ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να μαγειρέψει για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος για τον 37χρονο βραβευμένο σεφ από την Κοζάνη, Νίκο Κουλούσια.

“Μεταμορφώνω το παραδοσιακό σε μία μοντέρνα έκδοση και παντρεύω τη σύγχρονη γαστρονομία με την ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές”, είπε ο 37χρονος σεφ μιλώντας στην Espresso.

“Κάναμε ένα ανοιξιάτικο μενού ακολουθώντας το πρωτόκολλο. Υπήρχαν και κάποια ελληνικά στοιχεία στα πιάτα, κυρίως όμως έπρεπε να ακολουθήσουμε αγγλικές συνταγές, οι οποίες ήταν ονομασμένες από τη βασιλική οικογένεια και πολλά από τα υλικά προέρχονταν από τη φάρμα τους”, δήλωσε ο Νίκος Κουλούσιας αναφερόμενος στον πριγκιπικό γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ και πρόσθεσε:

“Ήρθαν και οι δύο και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους όσοι βρίσκονταν πίσω από εκείνο το γεγονός, από εμάς μέχρι τον κηπουρό. Δεν έκαναν παρεμβάσεις στο μενού, γιατί μας είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη με βάση τις οδηγίες που μας είχαν δώσει”.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γευτεί πιάτο του Έλληνα σεφ. “Εκείνη τη μέρα είχα λαγό στιφάδο. Έφαγε μία μερίδα και ένα τέταρτο αργότερα ήρθε στον πάγκο και μου είπε: ‘Αύριο θέλω να περάσεις από το γραφείο μου στο Κρεμλίνο’. Την επόμενη μέρα βρεθήκαμε. Μου έκανε την πρόταση να ανεβαίνω πάνω κάθε φορά που θα βρίσκεται στη χώρα ελληνική αντιπροσωπία να μαγειρεύω ελληνικά”.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ