Ο δημιουργός της ταινίας για την Γενοκτονία των Ποντίων που απαγορεύτηκε στην Τουρκία μιλά στον ΑΝΤ1 – ΒΙΝΤΕΟ

Ως ”προπαγανδιστική” χαρακτηρίστηκε από τους Τούρκους η ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων ”η Μπάντα” με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προβολή της.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αστυνομικός διευθυντής της Άγκυρας απαγόρευσε να παίξει στην μεγάλη οθόνη χαρακτηρίζοντάς την ”ξεκάθαρη περίπτωση προπαγάνδας κατά της Τουρκίας”.

«Δίνω συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο στην Τουρκία για να προβληθεί αυτό το ντοκιμαντέρ και λυπάμαι πραγματικά που μία αστυνομική απόφαση απαγορεύει να παιχτεί χωρίς καν να το δει ο κόσμος», δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας Νίκος Ασλανίδης.

Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία ενός Έλληνα, μέλους μπάντας του δήμου Κερασούντας που αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα της 19ης Μαΐου του 1919.

«Το ντοκιμαντέρ μόνο προπαγάνδα δεν είναι. Μιλάει ο μοναδικός που επέζησε από τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Κερασούντας. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής, ο οποίος είδε τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας και τα περιγράφει», πρόσθεσε ο κ. Ασλανίδης.

«Την εποχή που πήγαινα στο δημοτικό σχολείο, η Κερασούντα είχε 25 χιλιάδες κατοίκους, οι 15 χιλιάδες ήμασταν Έλληνες.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.