Ο δήμαρχος Γλυφάδας στον Realfm 97,8 για την οριζόντια μείωση 20% στα δημοτικά τέλη

Για την απόφαση να εφαρμοστεί οριζόντια και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια μείωση 20% στα δημοτικά τέλη στη Γλυφάδα μίλησε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση σε συνθήκες πρωτόγνωρες. Δεν γίνεται αυτό σε λίγες μέρες, αποφασίζουμε και προχωράμε. Έχει προηγηθεί πολύ μεγάλη διαδικασία να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε πόρους, να εξορθολογήσουμε δαπάνες, να βρούμε δημοσιονομικό χώρο, να βρούμε στο ταμείο μας περιθώρια να κάνουμε μια μείωση που τη θέλαμε πολύ, και λόγω της πανδημίας” είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γλυφάδας και πρόσθεσε: “Δουλεύαμε πολύ καιρό. Καταργήσαμε κάποιες πρόσθετες προσαυξήσεις που κρίναμε ότι δεν υπήρχε λόγος να έχουμε πλέον και μπορέσαμε πλέον να βρούμε πρόσθετα έσοδα και πάγια έσοδα για το μέλλον μέσα από τα περισσότερα τετραγωνικά από τα οποία πλέον εισπράττουμε δημοτικά τέλη με τη διαδικασία που έγινε τώρα με τη δήλωση ημιυπαίθριων χώρων και όλα αυτά που διαχειριστήκαμε το τελευταίο διάστημα”.

Όσο για το αν οι δημότες Γλυφάδας δουν τη μείωση αυτή και στον λογαριασμό ρεύματος, ο κ. Παπανικολάου τόνισε: “Στη γραμμή του δήμου στους επόμενους λογαριασμούς 20% οριζόντια μείωση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην πόλη μας. Εδώ και χρόνια έχουμε απαλλάξει πλήρως τους πολύτεκνους από τις χρεώσεις, 0 δημοτικά τέλη οι πολύτεκνοι, 0 δημοτικά τέλη οι συμπολίτες με αναπηρία και 50% έκπτωση στους τρίτεκνους. Και το 2018 είχαμε κάνει άλλη μια μείωση 10%, άρα τα τελευταία χρόνια στον δήμο Γλυφάδας συνολικά έχουμε κάνει 30% μείωση στα δημοτικά τέλη και αυτό μας καθιστά έναν από τους πιο οικονομικούς δήμους σ’ αυτές τις χρεώσεις στην Αττική”.

Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε παραδείγματα για το πού έχει φτάσει η χρέωση ανά τετραγωνικό μετά τη μείωση. Όπως είπε: “Στις κατοικίες είχαμε 1,30 ευρώ χρέωση ανά τετραγωνικό και γίνεται 1,04 ανά τετραγωνικό και για τις επιχειρήσεις ήταν 4,5 ευρώ και γίνεται περίπου 3,5 ευρώ. Αν αθροίσει κανείς τα τετραγωνικά θα καταλάβει ότι είναι αισθητή μείωση αυτή. Ελπίζουμε μέσα στη δυσκολία που περνάμε με τους λογαριασμούς και την ακρίβεια να δίνουμε μια ανακούφιση και ένα μικρό χαμόγελο στους συμπολίτες μας”.

Ακούστε εδώ τι είπε ο κ. Γ. Παπανικολάου στον realfm 97,8

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ