Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδελφό του: Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδελφό του, Θάνο, με μια λιτή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook και μια φωτογραφία από τα νιάτα τους.

“Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα” γράφει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Το 2018 σε συνέντευξή του στο BHMAgazino ο Θάνος Μικρούτσικος είχε δηλώσει για τον αδελφό του: Οι καταβολές μας ήταν κοινές. Δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν στην Ασφάλεια επί χούντας, στην απομόνωση, τον βασανισμό που υπέστη ο αδελφός μου σε διπλανό κελί. Τον διέλυσαν. Αυτό το αναφέρω για το πολιτικό του θάρρος. Η κουλτούρα του δεν ήταν διαφορετική από τη δική μου, έπαιζε μπάσο στα πρώτα τραγούδια μου, παντρεύτηκε τη Μαρία Δημητριάδη, τη γυναίκα με την οποία φτιάξαμε μαζί τον τρόπο μου. Και μετά άρχισε να γράφει και αυτός τραγούδια. Εδώ είναι ένα πρώτο σημείο που έχει σημασία”.

“Είχε ταλέντο, αλλά διαφοροποιήθηκε για να μη μου μοιάζει. Μπορώ να ξεχάσω όμως ότι τώρα στις 11 Μαρτίου έκλαιγε σαν μικρό παιδί στο Γαλάτσι στη συναυλία για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ; Ο Ανδρέας είχε πάντα αμεσότητα. Μέχρι τις αρχές του ’80 έκανε μεγάλα πράγματα στο ραδιόφωνο και δεν μπορούσε να του καταμαρτυρήσει κανείς τίποτα. Η ζημιά συνέβη στην τηλεόραση και επειδή το κατάλαβε προσπαθούσε να το εξηγήσει ιδεολογικά. Εκεί με χρειαζόταν και δεν ήμουν κοντά του” είχε αναφέρει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ