Ο ανακριτής πήρε… βαριοπούλα

Ο ανακριτής πήρε… βαριοπούλα

Ο ανακριτής Κατερίνης στέλνει στη φυλακή και πάλι τον έναν από τους τρεις επικίνδυνους κακοποιούς με τις βαριοπούλες, που βαρύνονται και για ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών και αποφυλακίστηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 2012, από… αμέλεια του γραμματέα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, προκαλώντας σάλο.

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας.

Ο 36χρονος ομογενής από τη Γεωργία συνελήφθη χθες με ένταλμα του ανακριτή -που επέσπευσε τις διαδικασίες- για συμμετοχή σε μία άλλη ληστεία, εκτός των τριών για τις οποίες προφυλακίστηκε, ανάμεσά τους και εκείνη τον Ιούλιο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα των Φαρσάλων, όπου «γάζωσαν» αστυνομικούς τραυματίζοντας έναν από αυτούς και πάλι στο Αιγίνιο Πιερίας, την 1η Δεκεμβρίου του 2010.

Την ίδια ώρα και μετά την εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αποφυλάκιση των τριών ληστών με τις βαριοπούλες. Με την προκαταρκτική εξέταση, η οποία ανατέθηκε στην εισαγγελέα Εφετών, Ειρήνη Αποστόλου, ζητείται να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά του γραμματέα, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ