Ο Αμβρόσιος αποφάσισε να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες για το σύμφωνο συμβίωσης

Την αντίδραση του για το σύμφωνο συμβίωσης εκφράζει και πάλι ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, προχωρώντας σε μία παράξενη ενέργεια.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19.12.2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προσκάλεσε στο Επισκοπείο τους Προϊσταμένους των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου.

Αντικείμενο της συναντήσεως ήταν η ενημέρωση περί των νεωτέρων εξελίξεων που αφορούν την ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο ελεύθερης συμβιώσης το οποίο πλέον προβλέπεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Μητροπολίτης αντάλλαξε απόψεις με τους Ιερείς και συζήτησε μαζί τους περαιτέρω τρόπους αντιδράσεως στην προσπάθεια της Πολιτείας να νομιμοποιήσει «εναλλακτικές» μορφές συμβιώσεως που υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους.

Ομόφωνα λοιπόν αποφάσισαν η Ιερά Μητρόπολη να κλιμακώσει την αντίδρασή της με τις παρακάτω ενέργειες :

1. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψηφίσεως του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30

2. Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 του μηνός πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

 

Πηγή romfea.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Νέο “χτύπημα” από τον Αμβρόσιο: Τόλμησα να ασχοληθώ με τις “ανώμαλες συζυγικές σχέσεις” 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.