Ντύνονταν αστυνομικοί και έκαναν ένοπλες ληστείες – Δραπέτης φυλακών ο ένας κακοποιός – ΦΩΤΟ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο κακοποιοί, οι οποίοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην Αττική.

Πρόκειται για έναν 53χρονο Έλληνα και έναν 49χρονο αλβανό, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Χαϊδάρι, έχοντας προηγουμένως αποπειραθεί να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον ‘Αλιμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μεταμφιέζονταν για να διαπράξουν τις ληστείες. Χρησιμοποιούσαν, μεταξύ άλλων στολή αστυνομικού, αλλά και περούκα, μύτη σιλικόνης και καπέλα τζόκεϊ, προκειμένου να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι και πιστόλι- ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης και ένδυσης, στολή αστυνομικού, σφυρί θραύσης τζαμιών και κράνος μηχανής. Παράλληλα, έπειτα από αναζητήσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε στον ‘Αλιμο και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν για να διαπράξουν τις ληστείες.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι από τον Απρίλιο του 2018, οι δύο δράστες είχαν διαπράξει επτά ληστείες και τρεις απόπειρες σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και τράπεζα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ακόμη, εξιχνιάστηκαν και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλβανός δράστης είναι δραπέτης φυλακών, από τις οποίες είχε λάβει τριήμερη άδεια την οποία παραβίασε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Και οι δύο έχουν απασχολήσει την αστυνομία για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ