Ντοκουμέντο-Τα “βαποράκια” που αναζητούν πελάτες στο κέντρο της Αθήνας

Ντοκουμέντο-Τα “βαποράκια” που αναζητούν πελάτες στο κέντρο της Αθήνας

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Παγάνης 

 

Η επιχείρηση “Ξένιος Δίας” στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία (!) και η συνεπής αστυνόμευση του καλοκαιριού εκμηδενίστηκε με την έλευση του φθινοπώρου. Το enikos.gr κάλυψε τις καλοκαιρινές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και είχε δεσμευθεί ότι σε ανύποπτο χρόνο θα επισκεφθεί ξανά το ιστορικό κέντρο για να διαπιστώσουμε αν οι μεικτές συμμορίες αλλοδαπών και Ελλήνων εμπόρων ναρκωτικών, έπαψαν να τροφοδοτούν το κέντρο με ναρκωτικά…

 

  “Φίλε με 20 ευρώ σου δίνω το καλύτερο”

 Κατεβήκαμε την οδό Αναξαγόρα με κινήσεις που δηλώνουν ότι αναζητούμε ναρκωτικά. Δεν χρειάστηκε να ρωτήσουμε καθώς ο νεαρός στη γωνία με την Γερανίου μας εντόπισε κατευθείαν με το βλέμμα του και ειδοποίησε έναν… Έλληνα! 

 

  Ο Έλληνας που φοράει μαύρα γυαλιά ηλίου δεν χάνει τον καιρό του, έχει τον αλλοδαπό νεαρό να ελέγχει τα νώτα στη Γερανίου και οι κουβέντες του είναι κοφτές : ” Αδελφέ με 20 ευρώ σου δίνω επιτόπου  μυρωδάτο. Αν θες το δοκιμάζεις κιόλας” λέει και με το δεξί του χέρι, έχει ήδη τραβήξει το φερμουάρ στο μπουφάν του για να βγάλει το μικρό σακουλάκι με το χασίς”.

 

 

  

 Εμείς ρωτάμε αν “έχει ποικιλία και αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ποσότητα”, για να λάβουμε την απάντηση : “όχι στο δρόμο, αν έρθεις μαζί μου και έχεις λεφτά μπορώ να σου βρω σοκολάτες”. 

   

  Προφανώς δεν είχαμε διάθεση να αγοράσουμε ναρκωτικά. Με την δικαιολογία : “βιάζομαι… μια άλλη φορά” η συναλλαγή ακυρώθηκε. Ο άντρας εκνευρίστηκε και μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκαν άλλοι δύο.

  

 

   Οι δύο άντρες μας ακολούθησαν με γρήγορο βήμα μέχρι την Πειραιώς. Στη θέα μιας περιπόλου δημοτικών αστυνομικών δίστασαν και έμειναν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Προφανώς δεν έχουν συνηθίσει ένας εν δυνάμει πελάτης να μην αγοράζει και έτσι η συμπεριφορά μας, τους φάνηκε ύποπτη. 

   Σημαντική λεπτομέρεια: όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών των καταστημάτων   που έχουν πια συνηθίσει σε αυτές τις δοσοληψίες και δεν εντυπωσιάζονται. Άλλωστε αυτοί είναι που το καλοκαίρι μας έλεγαν : “όταν θα τελειώσει η ΕΛ ΑΣ θα φύγουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι και οι έμποροι ναρκωτικών θα επιστρέψουν στα στέκια τους.”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ