Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Νέες πληροφορίες για τον ασθενή που κατήγγειλε νοσηλευτή για σεξουαλική παρενόχληση

Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για ασθενή του νοσοκομείου Ευαγγελισμού που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από νοσηλευτή. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας 22χρονος το μεσημέρι της Τρίτης μετέβη στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Εκεί τον πλησίασε, όπως υποστηρίζει, ένας νοσηλευτής ο οποίος προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του. Ο άνδρας, αντέδρασε και λίγο αργότερα μετέβη στο Τμήμα Συντάγματος και κατήγγειλε το συμβάν.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος έχει νοσηλευτεί με κρίσεις πανικού.

“Χθες στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έφθασε έγγραφο από το αστυνομικό τμήμα  Συντάγματος που ζητάει τα στοιχεία ενός  νοσηλευτή των ΤΕΠ της πρωινής βάρδιας 17/5,  περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του,  χωρίς να εξηγούν τον λόγο που τα ζητούν. Από δημοσιεύματα μάθαμε την καταγγελία ασθενούς για σεξουαλική παρενόχληση. Το Νοσοκομείο προφανώς θα συνεργαστεί  με την αστυνομία.
Εάν από την ανάκριση αποδειχθούν αληθή τα καταγγελλόμενα του ασθενούς ο νοσηλευτής θα πρέπει να αποπεμφθεί από το νοσοκομείο, να διωχθεί  ποινικά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
Δεν ανεχόμαστε να  συκοφαντούνται οι  υγειονομικοί  και να αμαυρώνουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι εμείς σε αντίξοες συνθήκες.  Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας άτομα που δεν σέβονται τα δικαιώματα των ασθενών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ