Νίσυρος: «Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω» λέει ο 50χρονος που φέρεται να παρενόχλησε ανήλικο

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η καταγγελία ενός πατέρα στη Νίσυρο, σύμφωνα με την οποία 50χρονος φύλακας αρχαιολογικού μουσείου έδειξε πορνογραφικό υλικό στον 12χρονο γιο του.

Την υπόθεση του 12χρονου αγοριού ξετύλιξε το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αποφάσισε ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, για τον 50χρονο φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νισύρου.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής σχολίασε σχετικά με την υπόθεση της Νίσυρου: «Με επείγουσα εντολή και διαταγή της εισαγγελίας η ελληνική αστυνομία άνοιξε προανάκριση κι έκανε όλες τις δέουσες ενέργειες που έχουν να κάνουν με την προσαγωγή του ατόμου που καταγγέλλεται».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν καταγγελίες για σωματικές επαφές, θώπευση ή απόπειρα βιασμού μέχρι ώρας, αλλά για άσεμνες κινήσεις του συγκεκριμένου φύλακα του μουσείου κατά των παιδιών». Ερωτηθείς ο κ. Μπαλάσκας γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας εξήγησε: «Δεν υπάρχουν αυτές οι κακουργηματικές πράξεις που να καταδεικνύουν σύλληψη κατά την άποψη της εισαγγελέας».

«Έπεσα σε παγίδα»

Το MEGA είχε επικοινωνία με τον 50χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος, όπως λέει, έχει πέσει θύμα παγίδας. «Είμαι 35 χρόνια στο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα δυστυχώς σε μια παγίδα, αυτό είναι.

«Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό να τη η καταγγελία. Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν» ανέφερε ο 50χρονος.

Ερωτηθείς εάν ήταν και μηχάνημα μασάζ, ο ίδιος απάντησε πως κάνει μασάζ στα πόδια. «Δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι. Στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά. Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκανα γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει. Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς ‘δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε’. Όλα τα παιδιά.. Το Αλβανάκι μόνο μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία. Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτα άλλο.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε γιατί έφυγε και πήγε στην Ρόδο, ο 50χρονος απάντησε πως ήταν προγραμματισμένη η άδειά του. «Το ξέρει η Υπηρεσία, δεν την κοπάνησα. Η αστυνομία της Κω δεν είχε πρόβλημα. Μου είπε απλώς ‘να πάτε όπου θέλετε, αρκεί να μας ενημερώσετε πού θα πάτε’. Ήρθα στη Ρόδο, στην Υπηρεσία μου, για να δω τα οφειλόμενά μου, τα ρεπό μου, την άδεια μου που έχω ακόμη υπόλοιπο, να μπω στο καράβι να πάω να δω την οικογένειά μου, να κάνω και Πάσχα εκεί. Πήγα στην Αστυνομία, έδωσα την κατάθεση και ήμουν ελεύθερος, δεν έγινε κάτι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ