Νίκος Καλόγρηας: Νιώθω ντροπή να μιλήσω για τα συναισθήματά μου όταν γονείς έχουν χάσει τα παιδιά τους

«Λύγισε» ο Νίκος Καλόγρηας μπροστά στη θέα νεκρών παιδιών μετά από 23 χρόνια καριέρας στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής περιέγραψε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Tlive» την κατάσταση που έζησε στο Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου έσπευσε προκειμένου να ενισχυθεί η υπηρεσία και να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

«Υπάρχει μια μάνα απ’ έξω που περνάει και ουρλιάζει και από πίσω ένας βουβός πατέρας που με τον δικό του τρόπο αμίλητος την ακολουθεί και κλαίει. Αυτή η εικόνα», λέει αρχικά.

Και συνεχίζει: «Όταν άνθρωποι έχουν χάσει τα παιδιά τους εκεί έξω, το να μιλάει ο ιατροδικαστής για τα συναισθήματά του, οκ, μπορεί να έχει την αξία του, αλλά νιώθω ότι πραγματικά δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω για τα δικά μου συναισθήματα βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους εκεί πέρα να σπαράζουν για τα παιδιά τους.

Τώρα να σας πω την αλήθεια, νιώθω έτσι μια σχετική δεν ξέρω, νιώθω ντροπή και δεν έχω δικαίωμα τώρα να μιλάω για τα δικά μου συναισθήματα. Αλήθεια σας λέω».

Ήταν μια κατάσταση μαζικής καταστροφής.

«Μια κατάσταση απίστευτου πόνου, φρίκης και μια κατάσταση που συναντάμε συνήθως στις μαζικές καταστροφές, η οποία είναι μια κατάσταση που δεν περιγράφεται πραγματικά με λόγια ό,τι και να σας πω εγώ τώρα. Ό,τι και να προσπαθήσω να σας περιγράψω νομίζω ότι δεν μπορεί να αποδοθεί με καμία πρόταση, με καμία λέξη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ