Νικολάου για Κουφοντίνα: Εφαρμόσαμε τον νόμο 100% – ΒΙΝΤΕΟ

Ο νόμος εφαρμόστηκε στο 100% στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Εφαρμόσαμε τον νόμο 100%, αφού δεν είχε τις προϋποθέσεις να βρίσκεται στις φυλακές Κασσαβέτειας, μετακινήθηκε στον Δομοκό, αφού προηγήθηκε απόφαση της ΚΕΜ για Κορυδαλλό. Αυτή η απόφαση άλλαξε με δική μου έκτακτη μεταγωγή, επειδή υπήρχε προηγούμενο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας να μην γίνονται φυλακές στον Κορυδαλλό, επειδή ήταν στο κόκκινο η Δυτική Αττική και είχε κλείσει ο Κορυδαλλός, και έγγραφο της διευθύντριας τους Κορυδαλλού ότι δεν μπορούσε να δεχτεί τον Κουφοντίνα, όπως και ακόμη έναν κρατούμενο, και αποφασίστηκε να πάει στον Δομοκό” είπε χαρακτηριστικά η κυρία Νικολάου, προσθέτοντας ότι εξαρχής προχώρησαν σε διαχωρισμό κρατουμένων στις φυλακές, ώστε κάθε μία να έχει τους κρατούμενους που πρέπει να έχει.

“Αδειάσαμε τον Κορυδαλλό για να γίνει φυλακή υποδίκων, ώστε να ηρεμήσουν οι φυλακές” πρόσθεσε και σημείωσε ότι ορθά έπραξε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ και κατέθεσε αίτημα αναβολής της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται.

“Παράλληλα ζήτησε να εξετασθεί η νομιμότητα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φύλακές Δομοκού. Αυτό έπρεπε να κάνει εξ αρχής από τη στιγμή που αμφισβητεί τις διαδικασίες. Χαίρομαι που το κάνει έστω αυτήν τη στιγμή” πρόσθεσε.

Όσο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε ότι ο ίδιος επέλεξε να κάνει απεργία πείνας, ενώ η κυβέρνηση δεν κινήθηκε εκδικητικά. “Η κυβέρνηση όμως δεν εκβιάζεται” κατέληξε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.