Νέος Βουτζάς: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων – Η γη «καταπίνει» τα σπίτια τους

Αποκαρδιωτική και θλιβερή είναι η εικόνα από τον Νέο Βουτζά, καθώς η γη υποχωρεί και «καταπίνει» τα σπίτια της περιοχής.

Το σπίτι της κας Μπαλλή στην οδό Καρυωτάκη έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά, ενώ ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα.

«Ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια. Σε πιο δύσκολη θέση είναι το δικό μας σπίτι και γι’ αυτό έχουμε μία κραυγή αγωνίας. Δεν μπορούμε να βρούμε από πουθενά άκρη. Οι μελέτες έχουν γίνει, ο δήμαρχος λέει ότι έχει υποχωρήσει και ο δρόμος», δήλωσε.

Το σπίτι της κατασκευάστηκε το 1990 και όπως είπε η ίδια, έως το καλοκαίρι του 2018, όταν και ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα.

«Είμαστε με άδεια οικοδομής, μέσα στον οικιστικό ιστό. Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο. Μετά τη φωτιά έφυγαν τα δένδρα που κρατούσαν το χώμα, τα νερά της βροχής έμπαιναν στο διπλανό σπίτι» είπε η ίδια.

Σύμφωνα με την κα Μαρία, εδώ και δύο χρόνια παλεύει για να βρει μία λύση και να σώσει το σπίτι της. Η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει κίτρινο το σπίτι, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Στο σπίτι ερχόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μένουμε, διότι μένουμε στον πατέρα μου. Είμαστε στον δρόμο ουσιαστικά», ήταν η κραυγή αγωνίας της.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ