Νέο κόλπο με τηλεφωνικές απάτες – Τι να προσέξετε

“Βρήκα ένα χαρτάκι με το τηλέφωνό σας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου” έτσι ξεκινούν οι επιτήδειοι την τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματά τους.

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις και προσπαθούν να κάνουν έναν συμβιβασμό για το υποτιθέμενο τρακάρισμα χωρίς να εμπλέξουν τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Συνηθισμένες είναι πλέον οι τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, με το πρόσχημα της νοσηλείας ενός συγγενικού προσώπου ή ακόμα και με το πρόσχημα της προφύλαξης των τραπεζικών καταθέσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες είναι προετοιμασμένοι να προσαρμόσουν το σενάριο σε αυτά που θα τους απαντήσει κάποιος στο τηλέφωνο με απώτερο σκοπό να τους πείσουν να τους δώσουν ποσά που κυμαίνονται από 150 ευρώ έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε στην εφημερίδα “Μπαμ”:

“Αυτός που καλέι μπορεί να βρίσκεται στη Βουλγαρία. Έχει πάντα συνεργό. Μπορεί να σου ζητήσει να πετάξεις τα λεφτά από το μπαλκόνι ή να σε συνοδεύσει μέχρι το ΑΤΜ. Συνήθως, καλούν μεσημέρι ή αργά το βράδυ για να αιφνιδιάσουν, ίσως, έναν αποκοιμισμένο υπερήλικα. Μπορεί να βάλουν και δεύτερο συνομιλητή στην κουβέντα για να υποδυθεί τον συγγενή που ίσως χτύπησε σε ένα τροχαίο ή σκότωσε κάποιον”.

Πηγή: Μπαμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ