Νέο Ηράκλειο: Η φωτιά στο συνεργείο αποκάλυψε αποθήκη κλεμμένων αυτοκινήτων

Στην εξάρθρωση μίας συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την φωτιά σε συνεργείο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, που χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» τα μέλη της συμμορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματα τους σε νομιμοφανή επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στην πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, με σκοπό τον παράνομο πορισμό οικονομικού οφέλους.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης απογευματινές ώρες της 28-9-2023 στην περιοχή του Ηρακλείου, 2 άτομα, μέλη συμμορίας, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης σχετικά με πυρκαγιά σε κτίριο στην περιοχή του Ηρακλείου, προστρέξαντες αστυνομικοί εντόπισαν σε υπόγειο χώρο του εν λόγω κτιρίου πλήθος κλεμμένων οχημάτων πινακίδων και ανταλλακτικών και οδήγησαν τους κατηγορούμενους στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής, η οποία επελήφθη προανακριτικά.

Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα εξαρτήματα των οποίων μεταπωλούσαν ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της συμμορίας αφού αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα τα μετέφεραν σε αποθήκη νομιμοφανούς εταιρίας που δραστηριοποιούταν στην πώληση μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, την οποία χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα».

Εκεί πραγματοποιούσαν την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν τα εξαρτήματά τους, τα διέθεταν προς πώληση στην επιχείρηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Σημειώνεται ότι είχαν αναπτύξει υποδομή αποτελούμενη από τεχνογνωσία για:

την αφαίρεση των κλεμμένων οχημάτων, τα οποία φαίνεται να αποσπούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,
το εργαστήριο αποσυναρμολόγησής τους και
την ανάπτυξη δικτύου διάθεσης ανταλλακτικών, προκειμένου να μετουσιώνεται το κλοπιμαίο σε οικονομικό όφελος για αυτούς.
Από έρευνα στην αποθήκη της επιχείρησης και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-13- αυτοκίνητα, 10 εκ των οποίων έχουν εξακριβωθεί ως κλεμμένα,
πληθώρα εξαρτημάτων, όπως σκελετοί, πόρτες αυτοκινήτου, κονσόλα, -6- φανάρια,
-3- άδεις κυκλοφορίας αυτοκινήτων,
-2- πινακίδες κυκλοφορίας και
το χρηματικό ποσό των -875- ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν -12- κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των έτερων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ