Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ερωτήματα για τις ύποπτες αλλαγές θέσης των τριών κοριτσιών

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται αυτή που διανύουμε για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα. Εκτός απροόπτου η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να δώσει τις εξηγήσεις της ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδα. Η 33χρονη, που είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει στην αθωότητά της. 

Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί ένα ακόμη στοιχείο που σχετίζεται με τους θανάτους των παιδιών. Και αυτό είναι οι μυστηριώδες αλλαγές θέσης στα κρεβάτια, όπου εντοπίστηκαν νεκρά.

Όπως επισημαίνει η εκπομπή LiveNews στο Mega, η Ίριδα αρχικά ήταν ξαπλωμένη κατά μήκος του στρώματος με το κεφάλι της πάνω στο μαξιλάρι και σκεπασμένη. Το έξι μηνών βρέφος, όμως, εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του, ενώ το σώμα του ήταν τοποθετημένο κάθετα στο στρώμα και ξεσκέπαστο. Τα μάτια της Ίριδας ήταν μισάνοιχτα, ενώ το μαξιλάρι ακουμπούσε το δεξί της χέρι.

Η Μαλένα ήταν αρχικά ξαπλωμένη ανάσκελα, παρουσία της  μητέρας της, με πανάκι στα πόδια της. Όταν μπήκαν οι γιατροί βρήκαν το 3,5 ετών κοριτσάκι σε πλάγια θέση, ενώ είχε ξαναπάρει το πανάκι στα χέρια του και τα χείλη του ήταν μπλε.

Σε ό,τι αφορά στην Τζωρτζίνα, αρχικά ήταν ξαπλωμένη σωστά στο κρεβάτι με το κεφάλι της στο μαξιλάρι. Ήταν ωχρή και χωρίς σφυγμό. Η 9χρονη Τζωρτζίνα βρέθηκε στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο, ενώ χωρίς ένδειξη ήταν και το παλμικό οξύμετρο.

Τις αλλαγές θέσης των τριών κοριτσιών, σχολίασε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

“Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά περί ασυνήθιστης θέσης των παιδιών. Αν το λάβουμε υπόψιν μας σαν δεδομένο τότε μπορούμε να συνδυάσουμε και να πούμε ότι μπορεί να προηγήθηκε κάποια πάλη ή κινητικότητα κι έρχεται σαν ένα μικρό κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ. Δεν μπορεί το σώμα να μείνει ακίνητο, υπάρχει μία πάλη, μία αντιπαλότητα θύματος και θύτη και η τροποποίηση της στάσης και η αλλαγή της θέσης είναι κάτι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις”.

Πάτρα: Ερωτήματα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Ο ιατροδικαστής κλήθηκε να ελέγξει και τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς έχασε τη ζωή της η Ευγενία Κούτρα.

Έπειτα από έρευνα που έγινε στον ιατρικό της φάκελο δεν φαίνεται να λάμβανε την φαρμακευτική αγωγή για τις ασθένειες που αντιμετώπιζε. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν, γιατί τα φάρμακα δεν είχαν συνταγογραφηθεί και αν είχαν συνταγογραφηθεί, αν τα έπαιρνε ή όχι. Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει η εκταφή της.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ