Νέες λεπτομέρειες από την ιατροδικαστική έκθεση – Μαρτυρικές οι τελευταίες στιγμές της Γαρυφαλλιάς

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από την ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, καθώς προκύπτει ότι η 26χρονη βίωσε μαρτυρικές στιγμές πριν καταλήξει. Στην ιατροδικαστική έκθεση καταγράφονται αναλυτικά οι κακώσεις που έφερε το θύμα και οι οποίες δείχνουν τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο ξυλοκοπήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της πριν τη ρίξει ζωντανή στο νερό.

Η ιατροδικαστική έκθεση του Ηλία Μπογιώκα αναμένεται να συνταχθεί πλήρως με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ως αίτια θανάτου αναφέρεται ο «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων», ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κυριότερες κακώσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής είναι:

  • Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (αν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.
  • Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις
  • Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)
  • Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα
  • Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.
  • Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή , όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.
  • Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.
  • Έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ