Νέες αποκαλύψεις για τον “ψευτογιατρό”: Μία καλόγρια κι ένας έμπορος μεταξύ των κατηγορούμενων συνεργών

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ξανά ο 47χρονος “ψευτογιατρός” ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από το καλοκαίρι καθώς αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, έπειτα από καταγγελίες συγγενών ασθενών τους οποίους φέρεται ότι εξαπάτησε με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις τον θάνατό τους.

‘Επειτα από πολύμηνη έρευνα, πληροφορίες αναφέρουν ότι προέκυψαν συμπληρωματικά στοιχεία εναντίον του 47χρονου ο οποίος είναι, πλέον, αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες που αφορούν σε 12 ανθρωποκτονίες και ακόμα 14 απόπειρες σε βάρος ασθενών που τον εμπιστεύτηκαν και φέρεται να χορηγούσε σκευάσματα από βότανα, με το αζημίωτο. Για τον λόγο αυτό καλείται σε συμπληρωματική απολογία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα νέα στοιχεία της δικογραφίας. Επιπλέον, ο 1ος ανακριτής ναρκωτικών που χειρίζεται την υπόθεση, πρόσφατα, συμπλήρωσε στη λίστα των κατηγορουμένων συνολικά 15 άτομα στα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, αποδίδεται ρόλος συνεργού. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών κλινικών, μοναχοί, γιατροί, αλλά και ένας πρώην υπουργός και βουλευτής, γιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας έμπορος – ιδιοκτήτης καταστήματος με βότανα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και μία μοναχή από το μοναστήρι στο Πήλιο, το οποίο ο «ψευτογιατρός» το χρησιμοποιούσε ως έδρα. Οι νέοι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο «ψευτογιατρός» όταν οδηγήθηκε για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, τον περασμένο Ιούνιο, είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης ενώ είχε αρνηθεί ότι εξαπάτησε ασθενείς αλλά και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία. Μάλιστα, είχε δηλώσει στον ανακριτή «εμπειρικός βοτανολόγος», υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών από τους οποίους, ισχυρίστηκε, ότι πληρωνόταν μόνο για το κόστος των βοτάνων που τους χορηγούσε.

Πηγή πληροφοριών: thenewspaper.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ