Νέες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο προαναγγέλλει ο Μπιμπίλας

Για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Mega ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπιλας, ο οποίος προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο τον Σεπτέμβριο. «Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της απρόσκοπτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο αθωότητας με το μέρος του. Ασφαλώς και πρέπει να καταδικάσουμε κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους μόνο, όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι», τόνισε ο κ. Μπιμπίλας, ο οποίος έσπευσε να κάνει και την αυτοκριτική του ως εκπρόσωπος των ηθοποιών.

«Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που υπάρχει στο θέατρο και αν δεν αλλάξει, θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αλλάξει όλος ο κόσμος του θεάτρου και να δώσει μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία». Εν συνεχεία δήλωσε δικαιωμένος για τον ίδιο αλλά και για το ΣΕΗ, σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

Ο κ. Μπιμπίλας έκανε λόγο για ύπαρξη ταμπού. «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε εμάς και δεν έρχονται να τα καταθέσουν. Αυτοί, δεν βοηθούν το έργο της δικαιοσύνης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιστατικά που δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς πολλοί φοβούνται να καταθέσουν και να μιλήσουν για αυτά.

Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, επισήμανε ότι εργαζόταν μαζί του για 8 χρόνια και επισήμανε: «Μίλαγα μαζί του μέχρι πριν από τέσσερις μήνες. Από την ώρα που έμαθα πολύ κακοποιητικά πράγματα που ισχυρίζονται οι καταγγέλλουσες ότι έχουν υποστεί, διέκοψα τις συνομιλίες».

«Έχω και τον θεσμικό ρόλο και η ζυγαριά κάποια στιγμή βαραίνει και λες “πώς θα πάω; Με το προσωπικό ή με το θεσμικό” και εγώ πήγα με το θεσμικό», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να εμπλακώ σε διαπροσωπική σχέση σε τέτοια δύσκολη κατάσταση».

Καταλήγοντας, έπειτα από σχετική ερώτηση προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο. «Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα ως μια ηθική κίνηση. Είναι ένα ηθικό μήνυμα. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ