Νέα “βόμβα” από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική επίθεση στα 16 της από γνωστό Ολυμπιονίκη

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου για ακόμη μία πληγή της ζωής της, εκτός από τη φρικτή εμπειρία του βιασμού της από αθλητικό παράγοντα που κατήγγειλε, ανοίγοντας τον δρόμο για το ελληνικό #MeToo. Στα 16 της χρόνια “ένας πολύ μεγάλος αθλητής, Ολυμπιονίκης”, δυόμισι φορές μεγαλύτερός της, της είχε επιτεθεί σεξουαλικά. αλλά “ευτυχώς άκουσε το όχι της”. Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μιλώντας στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, είπε χαρακτηριστικά “δέχτηκα σεξουαλική επίθεση από μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 χρόνων. Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα”.

Η ίδια περιγράφει την περιπέτειά της ως εξής: “Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με το σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι και από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπόψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα όχι και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε”.

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε ότι το εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα της. Η αθλήτρια τόνισε ότι “η αντίδρασή του ήταν η εξής: “Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από εσένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε”. Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε σαν γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από εμένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο”.

Μιλώντας για την τραυματική εμπειρία του βιασμού της από αθλητικό παράγοντα και εάν κατάφερε να την ξεπεράσει, η Σοφία Μπεκατώρου υποστήριξε ότι “το έθαψα, το έσβησα. Έχει όμως μεγάλο κόστος, γιατί ό,τι θάβεις, το οποίο δεν έχει επουλωθεί, βγαίνει στην επιφάνεια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ