Νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου: Με απειλούσαν ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου

Ακόμη μία καταγγελία έρχεται να προστεθεί στη «λίστα της φρίκης» με τα όσα φαίνεται να περνούσαν τα παιδιά που ζούσαν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Κιβωτός του Κόσμου: Τι αποκαλύπτει ο 19χρονος στον ΑΝΤ1 – Πώς έπεσε θύμα κακοποίησης

Μητέρα, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» είπε ότι δεν της επέτρεπαν να δει τα παιδιά της.

«Πήγαινα ρούχα, παπούτσια, πράγματα στα παιδιά όπως και ο  πατέρας τους ή συγγενείς και δεν άφηναν να τα βλέπουν τα παιδιά. Είμαι η μοναδική που κατάφερα μετά από τρεις μήνες να βλέπω τα παιδιά και όταν τους έλεγα ότι θέλει να το δει και η γιαγιά, η νονά, δεν άφηναν κανέναν, τα παιδιά τα αποκόπτουν από το οικογενειακό περιβάλλον τους» τόνισε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα μητέρα και πρόσθεσε:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τρεις μηνύσεις για ξυλοδαρμούς παιδιών μέσα στο 2022 – Χωρίς άδεια οι δομές σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα

«Το κοριτσάκι μου βρισκόταν στον Κολωνό, τα αγόρια σε δομή στην Άνοιξη οπότε είχαν χωρίσει τα αδέλφια μεταξύ τους. Έλεγαν ότι είναι αγόρι και τα άλλα κορίτσια και δεν μπορούν να είναι μαζί και «δεν έχουμε χώρο για να παραβρίσκεται η μικρή μαζί με τα αγόρια». Με απειλούσαν ότι αν μιλήσω, όχι ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά, όχι ότι θα μου αφαιρέσουν τη γονική μέριμνα, όχι απλά την επιμέλεια. Με απειλούσαν συνεχώς ότι δεν θα τα ξαναδώ ποτέ, ότι θα τα δώσουν για υιοθεσία».

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχαν κακοποιητικές συνθήκες, η μητέρα απάντησε ότι «καταρχάς ο μεγάλος μου γιος λέει ότι στα παιδιά που ήταν στον Βόλο τους έδινε 5 ευρώ την ημέρα ο παιδαγωγός, ο κοινωνικός λειτουργός, δεν ξέρω ποιος από το ίδρυμα για να δουλεύουν. Σηκώνονταν 6 το πρωί και τα ανάγκαζαν σε παιδική εργασία. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, τους στερούσαν ακόμη και το σχολείο, έπαιρναν απουσίες για να δουλεύουν.

Κιβωτός του Κόσμου – Νέα μαρτυρία εθελόντριας: Οι «βόμβες» που την οδήγησαν να κάνει καταγγελία

Ο γιος μου περιγράφει ότι ο κύριος (…) τον είχε χτυπήσει, του είχε ρίξει μπουνιές, κλωτσιές, σφαλιάρες. Εγώ μου λέει να φανταστείς ήμουν πιο μεγάλος και μπορούσα κάπως να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ενώ ο μικρός μου αδελφός που τον χτυπούσαν και του φέρονταν άσχημα δεν μπορούσα να τον βοηθήσω γιατί μόνο μια φορά κατάφερα να τον βγάλω μέσα από αυτό το κλουβί που υπάρχει στις φωτογραφίες».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ