Νέα Φιλαδέλφεια: «Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα» λέει φίλος του Μιχάλη που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ

Φίλος του αδικοχαμένου Μιχάλη που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας. Συντετριμμένος ζητά συγγνώμη που παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, δεν κατόρθωσε να κρατήσει στην ζωή τον άτυχο 29χρονο από την Ελευσίνα.

Ο Χρήστος, φίλος της ΑΕΚ, βρέθηκε δίπλα στον Μιχάλη μέχρι το τέλος. «Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα» λέει μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όταν ξέσπασαν τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας έτρεχε μαζί με τον φίλο του να ξεφύγουν. «Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει “Αδελφέ”. Χτυπήθηκα και γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι και βλέπω να είναι εκείνο το παιδί. Τον Μιχάλη τον γνωρίζω από το γήπεδο. Στην ίδια κερκίδα, εκδρομές μαζί, φαγητό μαζί, στις καφετέριες μαζί εδώ στη γειτονιά μας στη Φιλαδέλφεια» ανέφερε ο Χρήστος.

Σοκαρισμένος διηγείται τη στιγμή που ο Μιχάλης τραυματίστηκε από μαχαίρι. Διένυσαν μία απόσταση 100 μέτρων και βρήκαν καταφύγιο σε ένα περίπτερο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία. Ασταμάτητη. Σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο. Το μόνο που μας έκανε ήταν ένα τίναγμα που ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω, να ξαπλώσει κάτω. Δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορεί» περιγράφει.

Ο Χρήστος έφυγε με το μηχανάκι του για να αναζητήσει ασθενοφόρο.

«Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά καλούσαμε από ότι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες μάθαμε τέτοια πράγματα εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκέλειας το οποίο το βρήκα κατά λάθος ο άνθρωπος είχε σχολάσει τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο» δήλωσε ο Χρήστος.

Στη σκιά της θλίψης που επικρατεί για ακόμα ένα θύμα οπαδικής βίας, ο Χρήστος όπως και άλλοι φίλαθλοι περιμένουν όπως λένε δικαίωση. «Δεν είχε πειράξει ποτέ άνθρωπο. Η αγάπη του για την ομάδα … ήταν εκεί πέρα … ήτανε στη βόλτα του, αυτό. Η ομάδα είναι οικογένεια όποιος κι αν είναι δίπλα είναι αδελφός. Είμαστε δύο μέρες άυπνοι».

Θείος Μιχάλη: «Κάποιοι ξέρανε και κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους»

Ο θείος του Μιχάλη, Σταύρος Ψιμουλάκης, μιλώντας στο OPEN, απευθύνει απεγνωσμένη έκκληση να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται στον χαμό του ανιψιού του.

«Καλό παιδί. Δεν ήθελε να πειράζουν τους φίλους τους. Δεν κακολογούσε κανέναν. Πάλευε για το μεροκάματό του. Πάλευε να στηρίξει την μητέρα του. Η αγάπη του και η λατρεία του ήταν η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ, ο λαός της ΑΕΚ, και το γήπεδο της ΑΕΚ και οι φίλοι του στην ΑΕΚ. Η ζωή του όλη μέρα ήταν η ΑΕΚ. Του έλεγα “Μιχάλη πρόσεχε μόνο αγόρι μου”» ανέφερε αρχικά ο κ. Σταύρος.

Και συνέχισε: «Μπούκαραν μέσα από τα σύνορα. Διέσχισαν την μισή Ελλάδα και έφτασαν στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν θα γίνει η ζημιά; Δεν τους σταμάτησε κανείς. Κάποιοι ξέρανε και κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Σε ποδοσφαιρικούς όρους: πού πρέπει να τους στείλει ο πρωθυπουργός; Στο τοπικό. Εγώ θα τους στείλω;».

«Και άλλα παιδιά θα θρηνήσουμε. Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Ο πρωθυπουργός πρέπει να γίνει Θάτσερ; Δεν ξέρω πως θα το διαχειριστεί. Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό» τόνισε ο θείος του Μιχάλη

«Ο πατέρας και η οικογένεια του Άλκη Καμπανού δίνουν μαθήματα σε όλους μας. Ο κ. Άρης έχει βγει επανειλημμένα στα κανάλια και έχει μιλήσει αλλά κάποιο φορούν ωτοασπίδες δυστυχώς. Μέτρα, μέτρα, μέτρα. Αν είδατε εσείς τα μέτρα αυτά να μπορούν να αναχαιτίσουν αυτό τον προβληματισμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, τότε η μισή Ελλάδα είναι τρελή και παλαβή» συμπλήρωσε.

«Η ψυχή του Μιχάλη πάνω από το γήπεδο της Αγιάς Σοφιάς θα τους αγκαλιάζει όλους γιατί ήταν καλό παιδί» είπε ο κ. Σταύρος με δάκρυα στα μάτια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ