Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν πέντε Κροάτες στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα – Ήταν έτοιμοι να φύγουν από την χώρα

Ακόμη πέντε Κροάτες συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο πλαίσιο των ερευνών για την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Οι πέντε Κροάτες σκόπευαν να αναχωρήσουν με πλοίο από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας.

Νέα Φιλαδέλφεια: Την «άμεση και βαρύτατη τιμωρία» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ζητάει η ΑΕΚ

Όπως διαπιστώθηκε, δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα μας και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους, χωρίς όμως να έχουν στην κατοχή τους αποσκευές. Κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας. Οι συλληφθέντες Κροάτες είναι ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών.

Στο μεταξύ, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 94 συλληφθέντες για την δολοφονία του Μιχάλη, που έχει προκαλέσει νέο σοκ και οργή. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που διέσχισαν οδικώς την μισή Ελλάδα και έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξαπολύοντας την δολοφονική επίθεση κατά οπαδών της ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Φόβοι για «ραντεβού» εκδίκησης στην Αθήνα από οπαδούς του εξωτερικού – Διαφεύγουν ακόμη 50 άτομα

Χθες, οι τέσσερις Έλληνες, που είχαν συλληφθεί μετά τα επεισόδια, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαφεύγουν της σύλληψης τουλάχιστον 50 εμπλεκόμενοι στα επεισόδια, και γι’ αυτό τον λόγο οι αστυνομικές αρχές έχουν στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα, όπου ελπίζουν ότι μπορεί να τους εντοπίσουν και να τους σταματήσουν πριν εγκαταλείψουν την χώρα. Παράλληλα, γίνονται έρευνες σε σπίτια, ξενοδοχεία και διαμερίσματα AIRBNB στην Αττική, που είχαν κλειστεί για να φιλοξενηθούν από Έλληνες οπαδούς.

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη ο 19χρονος Κροάτης που προσπάθησε να διαφύγει από την Κακαβιά
Ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ που έχασε την ζωή του

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και θεωρήθηκε ύποπτος από τις αρχές. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη καθώς διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στα αιματηρά γεγονότα και ο 19χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου διεξάγεται η κύρια ανάκριση.

Παράλληλα, λαμβάνεται γενετικό υλικό από τους συλληφθέντες σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης που κατάφερε τα χτυπήματα με μαχαίρι κάραμπιτ στο μπράτσο του 29χρονου Μιχάλη, ο οποίος έχασε την ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Πληροφορίες αναφέρουν πως, όταν ο Μιχάλης έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος από το μαχαίρι δέχθηκε και χτυπήματα με ρόπαλα. Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου του οπαδού της ΑΕΚ από την Ελευσίνα.

Νέα Φιλαδέλφεια Επεισόδια ΑΕΚ

Φόβοι για τον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ

Στις αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς διακινούνται πληροφορίες ότι εκατοντάδες οργανωμένοι οπαδοί της γαλλικής Μαρσέιγ, της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Γερμανικής Ζανκτ Πάουλι, που έχουν κοντινές σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να έρθουν στην Ελλάδα για να εκδικηθούν τον θάνατο του 29χρονου.

Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό γι’ αυτές τις ημέρες και έχουν επιστρατευθεί διμοιρίες από την περιφέρεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ