Νέα Ερυθραία: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες ότι οι γείτονες είχαν προειδοποιήσει για τον δολοφόνο “σαμουράι”

Το περιστατικό στη Νέα Ερυθραία με έναν νεκρό έχει προκαλέσει σοκ.

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσαν καταγγελίες περί αδράνειας της αστυνομίας σε κλήσεις κατοίκων της Νέας Ερυθραίας σχετικά με τη δράση του 40χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο, ενώ τραυμάτισε ακόμη έναν.

Tης Άννας Κανδύλη

Η κα Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν.

Σύμφωνα με γείτονες  του δράστη, κάλεσαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση στην αστυνομία έχει πει ότι έκανε και ο τραυματίας.

Κηφισιά πυροβολισμοί

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας, παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και στις οποίες προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ