Νέα έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου–Βαλυράκη

Νέα έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου–Βαλυράκη

Πριν από λίγες μέρες, στο Golden Hall, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης«Velocita F1 2014» της γνωστής εικαστικού Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, παρουσία πολλών φορέων της Ιταλίας, φιλότεχνων, αλλά και του Πρέσβη της Ιταλίας, Claudio Glaentzer.

H θεματική της καταξιωμένης ζωγράφου (της οποίας το έργο «Ιστορία της Lamborghini-35 χρόνια» κοσμεί μόνιμα την είσοδο του εργοστασίου της εταιρείας Automobili Lamborghini στην ιταλική Μπολόνια) αποτυπώνεται σε έργα μεγάλων διαστάσεων και αντλεί έμπνευση από τους αγώνες της Formula1 και τα μονοθέσια της Ferrari, τα οποία απεικονίζουν το τρίπτυχο που δομεί τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού: κίνηση-ταχύτητα-εξέλιξη. Η καλλιτέχνης δεν ζωγραφίζει μόνο την ταχύτητα αλλά, μέσα από την ένταση του χρώματος και τη δυναμική των σχεδιαστικών γραμμών της, εκπέμπει δίψα για ζωή και έκφραση. Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου.

 

  • Στις φωτό απεικονίζονται η Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με τους κ.κ. Claudio Glaentzer-Πρέσβη Ιταλίας, την σύζυγό του, κ. Ιωάννη Τσαμίχα-Πρόεδρο του Ιταλικού Επιμελητηρίου και Σ. Βαλυράκη, από τη βραδιά των εγκαινίων, καθώς και απόψεις από την έκθεση ««Velocita F1 2014».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ