Νέα χαλάρωση στα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση, γήπεδα και τηλεργασία

Χαλαρώνουν ακόμη περισσότερο κάποια περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό από σήμερα, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε την Τετάρτη, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να επανέλθει κάποια κανονικότητα και αφού πρώτα αξιολόγησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανέλυσαν τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλ. τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνώσεων στα νοσοκομεία.

Άλλωστε πρωταρχικός στόχος είναι να αποφευχθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Την Παρασκευή το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.605 νέα κρούσματα κορονοϊού, 80 νεκρούς και 470 διασωληνωμένους.

Βέβαια, όπως υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους οι ειδικοί, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

μέτρα -κορονοϊός

Τι αλλάζει ως προς τα μέτρα από σήμερα

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ:

  • η άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης,
  • -η έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών,
  • η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και
  • η εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

μέτρα- ειδικοί- εστίαση

«Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων. Το πανδημικό κύμα της Όμικρον παραμένει σταθερό ωστόσο υπάρχει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες. Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση των μέτρων έως το τέλος Μαρτίου, αν τα πράγματα πάνε καλά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ