Νέα αίτηση αποφυλάκισης από Λαυρεντιάδη

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από Λαυρεντιάδη

 

Nέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το MEGA, το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια του 2ου ειδικού τμήματος, ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι το κατηγορητήριο εναντίον του είναι “νόμω και ουσία” αβάσιμο. Αρνείται πλήρως τις κατηγορίες για υπεξαίρεση , απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Χαρακτηρίζει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος διάτρητο και ζητά την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος η Proton Bank ήταν εύρωστη ώστε να προβαίνει σε δανειοδοτήσεις.

Στο υπόμνημα επίσης αναφέρει ότι η συνέχιση της έγκλεισής του «εντός καταστήματος κράτησης (με συνθήκες διαβίωσης απαράδεκτες για άτομο με ειδικές ανάγκες και απαγορευτικής λόγω της ανοσοτροποποιητικής του θεραπείας του-πλήρη αντένδειξη να βρίσκεται πλησίον σε φυματικούς ή άλλους πάσχοντες από νοσήματα επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία) ή σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα (λόγω ύπαρξης ενδονοσοκομειακών ανθεκτικών μικροβίων), αποτελεί αιτία συνεχούς επιδείνωσης της σωματικής του αναπηρίας με κίνδυνο ακόμα και της ίδιας του της ζωής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ