Νέα Αγχίαλος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που το ωστικό κύμα σπάει τζαμαρία καταστήματος

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν κάτοικοι και τουρίστες στη Νέα Αγχίαλο μετά το μπαράζ εκρήξεων σε αποθήκη με πυρομαχικά της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της φωτιάς που ξέσπασε στη Μαγνησία. Η Νέα Αγχίαλος, την επόμενη μέρα, έμοιαζε να έχει χτυπηθεί από σεισμό, καθώς πολλές βιτρίνες καταστημάτων είναι σπασμένες, και στον δρόμο υπήρχαν θρυμματισμένα γυαλιά και πεσμένα αντικείμενα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα δείχνουν την ισχύ των εκρήξεων. Στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο βλέπετε τη στιγμή που το ωστικό κύμα χτυπά ένα κατάστημα της περιοχής, στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς μέσα εκείνη την ώρα.

Στην κάμερα ασφαλείας καταγράφεται η δύναμη που είχε το ωστικό κύμα με αποτέλεσμα η τζαμαρία να γίνει χίλια κομμάτια.

Δείτε το βίντεο μετά το 1:50

Κάτοικοι και τουρίστες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν από χθες το απόγευμα στην Νέα Αγχίαλο με λεωφορεία, καθώς ο έλεγχος στην περιοχή ολοκληρώθηκε και κρίθηκε ασφαλής.

Παράλληλα, αρχίζει σύντομα η καταγραφή των ζημιών για να δοθούν αποζημιώσεις, ενώ 100.000 στρέμματα εκτιμάται ότι έχουν καεί, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Την ίδια ώρα, παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την αεροπορική μονάδα.

Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν ομάδες πυρασφάλειας από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, οι οποίοι επικεντρώνονται σε τρία σημεία με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών:

-Να καταγράψουν το μέγεθος των καμένων εκτάσεων εντός της στρατιωτικής εγκατάστασης.
-Με χρήση θερμικής κάμερας να εντοπίσουν αν υπάρχουν πυρομαχικά τα οποία εκσφενδονίστηκαν από τις εκρήξεις.
-Να εξασφαλίσουν την περιφρούρηση της περιοχής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ