Νάξος: Ράβε – ξήλωνε σε διάσημη παραλία του νησιού – Έφυγαν οι ελεγκτικές αρχές, επέστρεψαν οι ξαπλώστρες

Ράβε – ξήλωνε στη διάσημη παραλία Πλάκα στην Νάξο, καθώς μόλις οι ελεγκτικές αρχές έφυγαν από το νησί, οι επιχειρηματίες -μέσα στην νύχτα- τοποθέτησαν και πάλι ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα τα πρώτα στοιχεία από το ελεγκτικό «σαφάρι» που εξαπέλυσαν οι κτηματικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αποκαλύπτοντας σωρεία παραβάσεων.

Πριν από έξι ημέρες, στην παραλία Πλάκα στην Νάξο, οι επιχειρηματίες που είχαν “απλώσει” παράνομα ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια κρεβάτια και  κατασκευές έτρεχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να τα μαζέψουν, υπό τον φόβο των ελέγχων καθώς η κτηματική υπηρεσία βρισκόταν στο νησί.

Οι ελεγκτικές αρχές αφού βεβαίωσαν πρόστιμα, αποχώρησαν από τη Νάξο.

Λίγες ώρες αργότερα, στην διάσημη παραλία υπάρχουν πάλι τραπέζια και καρέκλες έτοιμα για δείπνο, ξαπλώστρες και ομπρέλες έτοιμες να τοποθετηθούν ξανά στην άμμο. Τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκίνησε η επανατοποθέτηση επίπλων και τα κατσαβίδια πήραν «φωτιά». Σε φωτογραφίες φαίνεται ένα φορτηγό πάνω στις αμμοθίνες να αφήνει ξύλινους διαδρόμους για διακόσμηση αμμόλοφων.

«Από τη μία τα ξημερώματα έχει αρχίσει η αντίστροφη διαδικασία με φορτηγά οι ξαπλώστρες και τα έπιπλα επαναφέρονται στην παραλία και τοποθετούνται εκεί ακριβώς που ήταν. Από τη στιγμή που έφυγαν ελεγκτικές αρχές, βλέπουμε ότι γυρίζουμε και πάλι στο σημείο μηδέν» τόνισε ο κ. Λεωνίδας Μαγκανάρης, που είναι μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ