Νάξος: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κεραμωτή

Ευχάριστα είναι τα νέα για την φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην Κεραμωτή της Νάξου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε ωστόσο ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της.

Νάξος: Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά – Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Νάξος: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση – Ενισχύονται οι δυνάμεις – Σηκώνονται τα εναέρια μέσα

Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους της Νάξου

Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους κατοίκους στα ορεινά του νησιού αφού η πυρκαγιά μαινόταν σε δύο μέτωπα, βόρεια της Απειράνθου και νότια της Κεραμωτής.

Νωρίτερα χάρη στην άοκνη προσπάθεια των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το χωριό Μονή που το απείλησε η φωτιά.

Νάξος: Δύσκολη νύχτα στο πύρινο μέτωπο της Κεραμωτής – «Μάχη» για να μην επεκταθεί
Φωτιά στην Νάξο
Φωτογραφία: naxostimes.gr/skania naxos

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης. Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από την Κεραμωτή και κατευθύνθηκε προς την Κόρωνο. Πέρασε από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο και επεκτάθηκε στο όρος Φανάρια φτάνοντας μέχρι τους Σίφωνες, Μονή και Απείρανθο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ