Την ταλαιπωρία που βίωσαν οι μετανάστες στο αλιευτικό σκάφος – φέρετρο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου περιέγραψε η νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κατερίνα Τσατά.
Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Τσατά τόνισε ότι «η κύρια επικοινωνία μας με τους ανθρώπους αφορά στην υγεία τους. Μας είπαν κάποια στοιχεία για την υγεία τους, πολλοί ήταν με υποθερμία».
Σύμφωνα με την ίδια, «μας είπαν ότι ήταν πολύ ταλαιπωρημένοι, ότι ουσιαστικά ήταν ο ένας δίπλα από τον άλλον με λυγισμένα τα γόνατα, και όποιος κατάφερνε να μετακινήσει λίγο τα πόδια του αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ακουμπούσε ο ένας τον ώμο του άλλου και εκεί κοιμούνταν».
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν επιζώντες, με τις ελπίδες να «σβήνουν» και φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι για πολλούς νεκρούς, καθώς οι αγνοούμενοι – μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- είναι πολλοί και πιθανόν να έχουν παρασυρθεί στον βυθό μαζί με το πλοίο αν ήταν κλειδωμένοι στα αμπάρια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.
Εννέα άτομα έχουν συλληφθεί ως φερόμενοι διακινητές και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:
