Τραγωδία στη Λέρο: Τέσσερα παιδιά νεκρά στο ναυάγιο με τους μετανάστες – Συγκλονίζει ο ψαράς που βρήκε νεκρή την 20χρονη

Τέσσερα παιδιά από τα επτά συνολικά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν διασωθεί από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες, στα νοτιοανατολικά του νησιού, κατέληξαν.

Ναυάγιο στη Λέρο: Μία νεκρή, οι γιατροί επανέφεραν το βρέφος που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του – Τι δήλωσε ο Πλακιωτάκης

Πρόκειται για τρία αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας όλα περίπου πέντε ετών, ενώ νωρίς το πρωί είχε ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας περίπου 20 ετών. Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ τρία ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Τραγωδία στη Λέρο: Ναυάγιο με μετανάστες – Πληροφορίες για νεκρούς

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο: Συγκλονίζει ο ψαρά που βρήκε νεκρή την 20χρονη

«Εγώ δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά, γιατί έχω και εγώ παιδιά και στο μυαλό σού έρχονται πάρα πολλά, δηλαδή να βρω τρεις ψυχές μέσα στην θάλασσα πεθαμένες» είναι τα συγκλονιστικά λόγια ενός ψαρά που βρήκε την 20χρονη νεκρή.

«Βρήκα μία γυναίκα πνιγμένη, πήρα το λιμεναρχείο να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ να έρθει να την πάρουν. Μας δίνουν οι γονείς ένα παιδάκι το οποίο δεν είχε σφυγμού, το βάλαμε στο σκάφος, προσπαθούσαμε να το σκουπίσουμε το παιδάκι με πετσέτες και ό,τι είχαμε στο σκάφος μήπως επανέλθει με τίποτα. Το πήγαμε στο νοσοκομείο. Εγώ ο ίδιος το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί. Ήταν γύρω στα 6 με 7 ετών. Μετά από μισή ώρα περίπου ξαναβγήκα πάλι περιπολία έξω βόλτα να δω  μαζί με τα μεγάλα σκάφη και βρήκαν ακόμα ένα παιδάκι. Από την ακτή να ήταν το παιδί 30 μέτρα. Ένα μωρό 2 ετών. Ήταν παγωμένο. Κουνούσε τα χεράκια του, τα χεράκια του δεν είχαν σφίξει, του τα κουνούσα εγώ δεν είχαν παγώσει δεν ήταν πέτρα» πρόσθεσε..

Λέρος: Ναυάγιο με μετανάστες – Πληροφορίες για έναν νεκρό

«Ήταν η βάρκα εδώ πέρα ανοιχτά του Παντελιού έξω από το λιμάνι περίπου 200-250 μέτρα, ήταν τρυπημένα τα μπαλόνια. Υπήρχε πανικός εδώ πέρα έψαχναν, εν τω μεταξύ έβρεχε πάρα πολύ, οι συνθήκες ήταν δύσκολες, πολύ κακοκαιρία, φουρτούνα. Οι άνθρωποι πάλευαν μέσα στο κρύο» ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ