Ναυτεργάτες: Η συμφωνία με τους εφοπλιστές δείχνει το νέο κατάντημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των εφοπλιστών δείχνει το νέο κατάντημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η συμφωνία «δεν θίγει στο ελάχιστο το θεσμικό πλαίσιο των 58 προκλητικών φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές».

Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ που είχαν προχωρήσει το 2013 στην «επαίσχυντη», όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία «οικειοθελούς συνεισφοράς», την οποία συνεχίζει και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση, «εισπράττοντας τα εύσημα, τις φιλοφρονήσεις και τις δημόσιες ευχαριστίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Παράλληλα, σημειώνει η ΠΕΝΕΝ, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την ταξική επίθεση με την αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική της «ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και την αρπαγή της πρώτης λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

Για να καταδείξει την «απίστευτη κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ , η ΠΕΝΕΝ παραθέτει απόσπασμα ερώτησής του στην Βουλή προς την κυβέρνηση Σαμαρά το 2013.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε τότε: «Γιατί επελέγη η διαδικασία της οικειοθελούς «φορολόγησης» των εφοπλιστών στη βάση ιδιωτικών συμφωνητικών με το ελληνικό δημόσιο αντί της υποχρεωτικής φορολόγησης, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες; Με ποιες άλλες κατηγορίες πολιτών το ελληνικό δημόσιο έχει επιλέξει να προχωρήσει σε ανάλογες συμφωνίες; Γιατί επιλέγεται η ειδική μεταχείριση μιας ομάδας πολιτών έναντι του δημοσίου, πρακτική η οποία δημιουργεί προβλήματα ισονομίας και αντίκειται στη συνταγματική επιταγή για την υποχρέωση των Ελλήνων πολιτών να συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ