Ναυπηγός ο 13ος «Θεός» του Ολύμπου

Ναυπηγός ο 13ος «Θεός» του Ολύμπου

 

Από μικρός μαστόρευε με τον πατέρα του καΐκια στον Πλαταμώνα. Η ιδέα για τη δημιουργία ενός σκάφους από το μηδέν ήταν πάντα στο μυαλό του. Έμελλε, όμως, να γίνει πραγματικότητα, στο πλαίσιο της μοναστικής του ζωής στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, κοντά στο Λιτόχωρο.

Ο 65χρονος πατέρας Χριστόδουλος δούλεψε 12 χρόνια και με την ευλογία του Θεού, όπως σημειώνει στη «δημοκρατία», κατάφερε να φτιάξει ένα ταχύπλοο αλιευτικό σκάφος, κάνοντας σχεδόν τα πάντα, από το να σχεδιάσει μέχρι να κόψει τα ξύλα και να πλανίσει.

Ο 65χρονος μοναχός, σχεδιαστής, μαραγκός και ναυπηγός, μαζί δούλευε στο παρελθόν ως μηχανολόγος στη Σουηδία και η γνώση αυτή στάθηκε χρήσιμη για το φιλόδοξο εγχείρημα που έφερε ένα…καράβι σε υψόμετρο 460 μέτρων, στο βουνό των Θεών.

Το σκάφος, που φέρει το όνομα Άγιος Διονύσιος, έχει μήκος 14,5 μέτρα, πλάτος 4,5 και ύψος 3,20 και περιμένει να κατηφορίσει από τα ορεινά, για να βρεθεί στο φυσικό του περιβάλλον, στη θάλασσα.

Προτού αφιερώσει τη ζωή του στο Θεό, ο πατέρας Χριστόδουλος είχε σχεδιάσει το αλιευτικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οπότε η βάση ήταν έτοιμη.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ