Μυστήριο στην Κέρκυρα: Βρέθηκαν σε… σπίτι εκατοντάδες χαμένες δικογραφίες

Σε ένα σπίτι στο χωριό Γαρούνα στην Κέρκυρα βρέθηκαν περισσότερες από 400 χαμένες δικογραφίες, έπειτα από επιχείρηση την οποία συντόνιζε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δ. Λαμπίρης σε συνεργασία με τον εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας Κωνσταντίνο Κουκούτση αλλά και τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σπίτι, που ανήκει σε στενή επαφή δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των χαμένων δικογραφιών. Οι δικογραφίες μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο όπου γίνεται η καταγραφή και ο απαραίτητος έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Εισαγγελία Αρείου Πάγου είχε διατάξει προκαταρτική εξέταση για την εξαφάνιση 502 δικογραφιών από τα δικαστήρια της Κέρκυρας. Επίσης ο εισαγγελέας έχει δώσε εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι όλων των υποθέσεων αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές. Όταν είχε αποκαλυφθεί το θέμα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης είχε δηλώσει ότι πολλές από τις υποθέσεις στις οποίες αφορούν οι δικογραφίες πρέπει να έχουν παραγραφεί ήδη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ