Μυρτώ της Πάρου: Ξεσπά η μητέρα της για τη δολοφονία της Αναστάζια – «Οι γονείς της θα έχουν να αγκαλιάσουν έναν τάφο»

Με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στη Κω, μίλησε στην εκπομπή “Το Πρωινό” η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτούς.

Πριν από 11 χρόνια, στην Πάρο, ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής είχε βιάσει και είχε χτυπήσει βάναυσα την 15χρονη τότε κόρη της, καθηλώνοντάς την εφ’όρου ζωής σε αναπηρικό καροτσάκι.

«Στεναχωριέμαι γιατί ήθελα να πιστεύω ότι η περίπτωση της Μυρτούς δεν θα επαναληφθεί σε αυτό τον βαθμό. Αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ και με γυρίζει πολύ πίσω. Με γυρίζει στις μνήμες που θέλω… υπάρχουν, αλλά θέλω να τις καταχωνιάσω όσο γίνεται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Η αλήθεια είναι στην περίπτωση της κοπέλας, πριν ακούσω κάποια στοιχεία, μου θύμισε πολύ την Μυρτώ» είπε αρχικά η Μαίρη Κοτρώτσου.

Ερωτηθείσα για το εάν μπορεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις που έχουν να κάνουν με την Αναστάζια, μετά τα όσα πέρασε και συνεχίζει να περνάει, απάντησε ότι: «Έχω τη δύναμη να κοιτάω κάθε μέρα την Μυρτώ έτσι όπως είναι. Πιστέψτε με δεν είναι το ίδιο. Γιατί έχω στο μυαλό μου την εικόνα της Μυρτούς έτσι όπως τη βρήκα. Μία οθόνη τηλεόρασης δεν μπορεί να δείξει. Η μητέρα της κοπέλας ξέρει πως ήταν. Εσείς, εγώ, όλοι μας, δεν την έχουμε δει. Εγώ όμως έχω δει την Μυρτώ ακριβώς γιατί ήταν το παιδί μου, έχω φωτογραφία της Μυρτούς από το νοσοκομείο από εκείνη τη στιγμή που υποτίθεται ότι ήταν και σε καλύτερη κατάσταση. Δεν μπορεί να την δει άνθρωπος εύκολα, άνθρωπος δεν μπορεί να την αντικρίσει. Δηλαδή είναι πολύ βαριά κατάσταση. Οπότε ναι, μπορώ να καθίσω (μπροστά από τη τηλεόραση). Απλά μου ξυπνάνε μνήμες και άσχημες μνήμες και δεν σας το κρύβω, ευχαριστώ τον Θεό και λέω ότι ο Θεός την έσωσε. Θα ήταν μαζί με αυτές τις κοπέλες. Είναι η μοναδική που έχει επιζήσει από τόσο άγρια επίθεση, γιατί ακόμη και οι γιατροί ξεγραμμένη την είχαν».

«Θυμώνω, θυμώνω δεν σας το κρύβω, όταν βλέπω τόσες περιπτώσεις. Γιατί φώναζα, το φωνάζω, οι νόμοι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνουν πολύ αυστηρότεροι. Δηλαδή δεν μπορεί να έχουμε τόσο αυστηρούς νόμους στην κακοποίηση ζώων και να μην την έχουμε στην κακοποίηση ανθρώπων. Είμαι φιλόζωη, έχω ζώα στο σπίτι μου, τα αγαπάω αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν βάζω τον άνθρωπο παραπάνω» ανέφερε στη συνέχεια.

Για το τι θα ήθελε να πει στην οικογένεια της Αναστάζια, τόνισε πως: «Όπως είπα και για τους γονείς της Τοπαλούδη, δεν μπορώ να μιλήσω γιατί εγώ το παιδί μου το αγκαλιάζω και είναι ζεστό το σώμα του. Εκείνοι θα έχουν να αγκαλιάσουν έναν τάφο. Μπορεί να είναι ωραίος, μπορεί να είναι περιποιημένος, αλλά θα βλέπουν κάθε μέρα έναν τάφο, έναν τάφο που δεν θα τους μιλάει, δεν θα τους κοιτάει και είναι πολύ πιο σκληρό. Δεν μπορώ να διανοηθώ την ζωή μου χωρίς τη Μυρτώ. Είμαι σε πολύ καλύτερη θέση. Δεν μπορώ να συγκριθώ, γιατί αν βάλω τον εαυτό μου να σκεφτεί τι θα γινόταν αν η Μυρτώ είχε φύγει, οδηγούμαι σ’ άλλα μονοπάτια, δεν θέλω να τα σκέφτομαι πια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ