Μυλόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μυλόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και την ίδια συνέπεια τον αγώνα του εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με στόχο την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας, δεσμεύεται με δήλωση του ο Γιάννης Μυλόπουλος. Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η υποψηφιότητα του για τις ευρωεκλογές δεν τελεσφόρησε εκφράζοντας ωστόσο την στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μυλόπουλου,

«Ως καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, υπηρέτησα τις ακαδημαϊκές αξίες και την υπόθεση του δημόσιου πανεπιστημίου και αγωνίστηκα για την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών αξιών, της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών και της Δημοκρατίας, προς όφελος της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα.

Ως Πρύτανης του ΑΠΘ, εδώ και τέσσερα χρόνια, έδωσα μάχες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας που θα παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική τους θέση, στα αγαθά της γνώσης και της μόρφωσης.

Αντιστάθηκα απέναντι σε όσους επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την κρίση σαν ευκαιρία για να επιβάλουν τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα στην Παιδεία, είτε με το γνωστό ως Νόμο Διαμαντοπούλου, είτε με τη δραστική περικοπή της χρηματοδότησης και τη συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας, είτε με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις απαραίτητου προσωπικού για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, είτε σήμερα με την επιδίωξη διαγραφής φοιτητών που προσπαθούν, εν μέσω κρίσης, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είτε τέλος  και με την γενικότερη πολιτική απαξίωσης των πανεπιστημίων και του πνευματικού κόσμου. Και όπως όλοι γνωρίζουν, για τη δράση αυτή έχω υποστεί τις συνέπειες, με ψευδείς κατηγορίες και συκοφαντίες.

Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα και δικαίωση για τους αγώνες μου, η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Δυστυχώς, η υποψηφιότητά μου δεν τελεσφόρησε.

Θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος και την ίδια συνέπεια τον αγώνα εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με στόχο την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας. Και είμαι βέβαιος ότι ο κοινός αυτός αγώνας, με πρωταγωνιστή το ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, δε θα αργήσει να δικαιωθεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ