Τραγωδία στη Μύκονο: Τρεις νεκροί από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – 12 αγνοούμενοι

Τρεις σοροί μεταναστών (ενός άνδρα και δύο γυναικών) ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου, μετά τη βύθιση ταχύπλοου πλαστικού σκάφους, στο οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επέβαιναν συνολικά 17 άτομα. Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί για άλλα 12 άτομα που αγνοούνται.

Μύκονος: Ανατροπή σκάφους με μετανάστες – Συναγερμός στο Λιμενικό για αγνοούμενους

Σε κοντινό σημείο από το συμβάν είχαν ανασυρθεί το πρωί σώοι δύο μετανάστες που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού. Οι ίδιοι δήλωσαν στους λιμενικούς ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 με 5 γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο πλωτά του λιμενικού σώματος ελικόπτερο super puma και χερσαία μέσα, ενώ αναμένεται κλιμάκιο της ομάδας υποβρυχίων αποστολών και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος κ. Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (26/5) ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις 6:30 τα ξημερώματα. Όπως είπε, ειδοποιήθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι ένα σκάφος έχει ανατραπεί βορειανατολικά της Μυκόνου, τόνισε.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ