Μύκονος: Το σχέδιο για τη “νέα” αστυνομία στο νησί των ανέμων – ΒΙΝΤΕΟ

Πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης που θα έχει χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους, αναμένεται να εφαρμοστεί στη Μύκονο, όπως προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Star.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο “νησί των ανέμων”, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μονάδα που θα είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο νησί των ανέμων και με χρηματοδότηση από τον δήμο.

Τα τελευταία χρόνια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες, κάνουν… απόβαση και μέλη συμμοριών. Διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες ακόμα και συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν στο “νησί των ανέμων”. Γι’ αυτό τον λόγο κάθε χρόνο αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα ενισχύουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η πρακτική αυτή φαίνεται ότι θα αλλάξει με την συνεργασία του δήμου.

Το παλιό αστυνομικό τμήμα θα κλείσει και η νέα… αστυνομία της Μυκόνου θα εγκατασταθεί σε σύγχρονο και μεγαλύτερο κτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσληφθεί προσωπικό, αποκλειστικά για το “νησί των ανέμων”, το οποίο θα υπηρετεί μόνιμα εκεί.

Η “νέα” αστυνομία της Μυκόνου αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του καλοκαιριού.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ