Το νερό… νεράκι λέει η Μύκονος – Μαυρίλα τρέχουν οι βρύσες

Το νερό… νεράκι λέει η Μύκονος καθώς εκτός από το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλο πρόβλημα. Σύμφωνα με το Mykonoslive TV, οι βρύσες στα σπίτια τρέχουν μολυσμένο νερό.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του MykonosLiveTV στο οποίο φαίνεται να τρέχει μαύρο νερό από βρύση σπιτιού στο νησί των Ανέμων.

Σύμφωνα με την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, το πρόβλημα προέκυψε λόγω ξαφνικής βλάβης σε ταχυδιυλιστήριο με αποτέλεμα να υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Μαράθι, Καντούνια, Αγία Σοφία, Τούρλος, Άγιος Στέφανος και Χουλάκια.

Συνεργείο έσπευσε για την αποκατάσταση της βλάβης, ωστόσο οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι με το πρόβλημα της μόλυνσης που ήρθε να προστεθεί σε αυτό της έλλειψης νερού λόγω καλοκαιριού.

Άλλωστε στα μέσα Αυγούστου, οι Αρχές της Μυκόνου είχαν κάνει έκκληση σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες να κάνουν τη μέγιστη δυνατή οικονομία στο νερό .

Γιατί αδειάζουν οι πισίνες στη Μύκονο

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα “Ontime”, αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να γίνονται υπερχρεώσεις στα βυτία της τάξεως ακόμη και των 150 ευρώ το ένα, ενώ το 2019 το κόστος για κάθε γέμισμα δεν ξεπερνούσε τα 60 ευρώ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέχρι και βυτιοφόρα νερού από την Τήνο έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί. Λόγω της έντονης διετούς ανομβρίας, η στάθμη των φραγμάτων έχει πέσει δραματικά με αποτέλεσμα η άντληση νερού από αυτά να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, οι αφαλατώσεις με λειτουργία 24ωρης βάσης προσπαθούν να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της κατανάλωσης όλου του νησιού. Ο λόγος που οι πισίνες στη Μύκονο αδειάζουν είναι επειδή οι πιέσεις που παράγουν οι αφαλατώσεις είναι τέτοιες που αδυνατούν να μεταφέρουν με επαρκή πίεση το νερό από το χώρο που λειτουργούν σε περιοχές με μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ