Μύκητες στα νύχια-Τι τους προκαλεί και πόσο επικίνδυνοι είναι

Μύκητες στα νύχια-Τι τους προκαλεί και πόσο επικίνδυνοι είναι

Η ονυχομυκητίαση είναι μία κοινή μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών. Η εξάπλωσή της εκτιμάται στο 2-8% του πληθυσμού.

Εκτός των ανησυχιών από αισθητικής άποψης που δημιουργεί, η ονυχομυκητίαση μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις των δακτύλων και να είναι πολύ ενοχλητική.

Η ονυχομυκητίαση θεραπεύεται παραδοσιακά με τοπικά αντιμηκυτισιακά από του στόματος ή τοπικά αντιμυκητιακά, τα οποία συχνά έχουν χαμηλή έως μέτρια αποτελεσματικότητα. Μπορεί να σχετίζεται δε με ανεπιθύμητες αντιδράσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων, οι οποίες περιορίζουν τη χρήση της σε πολλούς ασθενείς.

Ακόμα κι όταν η φαρμακοθεραπεία επιφέρει αρχικά μυκητολογική θεραπεία, το ποσοστό υποτροπής ή και επαναμόλυνσης κυμαίνεται ανάμεσα σε 16-25%.

Πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί μολύνσεις που επιμένουν για μήνες ή χρόνια και, συνεπώς, μπορεί να μην παρακινούνται να αρχίσουν ή να ολοκληρώσουν μία θεραπεία, επειδή πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν είναι ιάσιμη.

Η επιτυχημένη θεραπεία για τους μύκητες νυχιών απαιτεί τα αντιμυκητιασιακά φάρμακα να εισχωρήσουν στην πλάκα και την κοίτη του νυχιού, όμως η ελλιπής προσέγγιση όλης της βλάβης είναι ένα πρόβλημα τόσο για τους από του στόματος όσο και για τους τοπικούς παράγοντες.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να τρώμε ψάρια

Μυστικά για να χάσετε κιλά ξεκούραστα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ